Is er een reden waarom Rotterdam zo populair is?

Ondanks het feit dat Rotterdam de grootste haven van Europa is, zullen de architectonische wonderen van de stad je zeker aantrekken.

Is een reis naar Rotterdam de moeite waard?

Sinds Rotterdam de enige Nederlandse stad was die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse Luftwaffe werd getroffen, is de stad op vooruitstrevende wijze weer opgebouwd. Met zijn hoge gebouwen en bruisende haven heeft de stad een sterke arbeidsethos en een nuchtere houding die wordt weerspiegeld in de architecturale stijl.

Redenen waarom ik Rotterdam wil bezoeken

De Markthal, een markthal en appartementencomplex met het grootste kunstwerk van Nederland op het gewelfde plafond, is een ander architectonisch wonder van Rotterdam.

Voetgangersbrug Luchtsingel, die 390 meter lang is tussen het stadscentrum en het noorden, werd gedeeltelijk gefinancierd door crowdsourcing, waarmee wordt aangetoond hoe Rotterdammers actief deelnemen aan de herontwikkeling van de stad.

Ruit en rechthoek zijn twee verschillende vormen, maar hoe onderscheid je ze? Maak een stadswandeling door de Rotterdamse architectuur met een architect uit de stad die alles kan uitleggen.

Creatief Rotterdam

Is het duur om Rotterdam te bezoeken?

In iets meer dan een uur reist u met de rechtstreekse trein van Amsterdam Schiphol International Airport naar Rotterdam Centraal, waardoor Rotterdam een ​​betaalbare dagtrip vanuit Amsterdam is. Eenmaal in de stad kunt u te voet of met het uitgebreide openbaar vervoersysteem van de stad de stad verkennen. Veel van de gratis attracties van de stad zijn gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken.

Nachtleven

Café-bars zoals Boudewijn, die meer dan 100 Belgische bieren schenkt, zijn overal in de stad te vinden. Een wandeling door de Witte de Withstraat wordt aanbevolen door de lokale bevolking vanwege de overvloed aan drankgelegenheden in de omgeving. Cocktailbars zoals Ballroom, gespecialiseerd in gin, en meer nuchtere etablissementen zijn te vinden in de omgeving. De kunsttentoonstellingen in De Witte Aap wisselen maandelijks.

Een frisse kijk op de bouw

De door Rem Koolhaas ontworpen wolkenkrabber De Rotterdam verheft zich 149 meter boven de oevers van de Maas. Off-set stapels zoals de vorm van het gebouw worden in de beschrijving van de structuur “verticale steden” genoemd.

In 1932 begon de Van Nellefabriek met het verwerken en verpakken van thee, koffie en tabak. Het is een uitstekend voorbeeld van Nederlands functionalistisch design dat tot in de puntjes is uitgedacht. Tegenwoordig zijn kantoren en vergaderruimten ondergebracht in de ruime structuur.

Het Nieuwe Instituut, waar regelmatig wisselende tentoonstellingen en evenementen worden gehouden, is een geweldige plek om meer te leren over Nederlandse architectuur en design. Bezoek de modernistische interieurs van het nabijgelegen Huis Sonneveld, begin jaren dertig gebouwd als ideale gezinswoning.

Bron: Taxi Online Reserveren